Vågen visade Tresiffrigt

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna må så fruktansvärt dåligt av att höra andra prata om graviditeter, förlossningar och bebisar som jag gör. Det gör ont i hela mig av tanken på att behöva gå igenom något sådant igen. 


Mina graviditeter har varit allt annat än lätta. Jag va heltidssjukskriven från majmånad med båda barnen (födda september och augusti). När jag väntade Sam gick jag upp hela 33kg. Vågen visade tresiffrigt när jag kom in på förlossningen. Men vad hade jag räknat med när jag inte hade kunnat röra på mig under hela sommaren?! Förlossningen va bland det värsta jag gjort i mitt liv. Slutade med snitt och en 4,8kg Sam. Jag rasade sedan i vikt efter några väl valda ord av den som blev tvungen till att se mig varje dag. 

När jag plussade med Leon trodde jag aldrig att jag skulle gå igenom samma resa igen. Inga 33kg plus blev det denna gång. Men mådde uruselt och hade svårt att röra mig. Denna gång fick jag ta smärtan. När jag blev sjukskriven stod jag ensam med Sam. Jag va tvungen till att orka. Både psyket och den fysiska biten var ur balans. Men jag gjorde det. Jag klarade det. 


Idag är jag stolt över mig själv att jag klarat av allt. Att jag idag har ett eget hem till mig och mina absolut bästa killar. Det är vi tre mot världen oavsett vad!! 

Har vi klarat oss såhär långt så klarar vi allt. 

Jag har börjat tro på mig själv. Jag är ingen svag länk längre. Jag är starkare än någonsin. Kommer aldrig låta mig bli utnyttjad på något plan igen. Det här är jag! Det här är min kropp - den bestämmer jag över! 

"Låt honom inte kliva över dina gränser och trampa dig på tårna! "
/Gammelmormor Märta <3